Thursday, February 18, 2010

why?

kenapa ya wujud manusia macam ni kt muka bumi??
manusia yang xpenah nk menyokong..tapi lebih gemar menjatuhkan..?
manusia yang lebih gemar mencaci cerca, dari memuji & mendoa..
manusia yang gemar meremukkan hati orang , dari membuat hati org girang?
menusia yang gemar memperbodohkan org & memijak2 orang sesukahati..
ape yg korg dapat ek buat mcm ni??
dah banyak sangat ke pahala yang korg raih, sampai senang2 buat dosa sia2 mcm ni?
perfect sangat ke kehidupan korg sampai semudah tu nk menghina orang laen
tolong la weyh..
kitorg xpenah pon meminta ape2 dari korg, so y cudnt u just leave us alone??!
jealous? xpayah la sampai bertindak mcm orang xbermoral & xberpelajaran mcm ni...
kalo ape yang kami ada & miliki ni mengugat kedudukan korang..maapla, tapi ni rezeki Allah..
sepatotnya korang sama2 bersyukur, sebab sesama kita bukan orang laen...
jangan la merendahkan diri sendiri dengan perangai keji korg ni...
jangan smpai pandangan ku berubah jijik bila melihat korg...tolong la..
diam..diam...bukan bererti turut...tapi malas nk melayan..
tapi kalo bertubi2 mcm ni...hati sapa yang tak sakit...semua orang ada limit masing2...
we dont really mind kalo korg nk kutuk kitorg je...but not our parents oke..
secalit sedih kt mak & ayah aku korg buat..., maap! seumur hidup keBENCIan aku korg terima!!!
...kitorg saba lama dah, tunggu sket je lagi..
we'll make u guys regret for wat u've done!!!!

6 comments:

lynawan said...

what do I say Kak Koin?
Sabaq no.
I pun kdg2 rs nk sembur2 sj dr bdiam but then I always remind myself, what goes around comes around. Biaq Allah sj balas kan

r3alfarhha said...

nape ni koin?
banyakkan bersabar eh..
banyakkan doa..
Allah tu Maha Mendengar, Dia Maha Melihat..apa yg berlaku smua dlm genggaman-Nya..

Lia3003 said...

sabar banyak2... keep on smiling.. =)

Akmar Anuar said...

koko-chan, sabar eh?

akmar sendiri merasekan keperitan mcm tu..
sakit hati tgk org yg kte anggap kwn hari2 tikam kte kt blkg..

hmmm...jom koko, kte sama2 sabar n doa supaya orang mcm tu dpt balasan cash dari Tuhan..amin!

kokochan said...

lina:
yup, wat goes around comes around.. eventho geram sangat2 tapi biar la Allah saja menbalasnya..thanks lina

ummifarha:
biasa la manusia, PHD tu senang2 je ada kt hati..hihi..thanks umi =)

kokochan said...

kaknorli:
hihi..thanks :)

akmar:
thanks kema! =) ni family matters kema, tu yg sakit hati sket..
kawan2 rapat koko semua alhamdulillah stkt ni semua boleh dipercayai..
tu la biar Allah je la membalas :)