Sunday, August 16, 2009

macam-macam

Dah lama aku tak update blog ni,bukan aku xnk update tapi ada masalah teknikal sket ngn internet aku yang super lembap tahap kura2 patah kaki ni..
so dari aku terkedek2 tunggu internet ni loading satu2 page baik aku g tengok tv lagi baek..hoho..nak load page pon berjam2 ape lagi nak upload video & gmbr, boleh dapat pendarahan otak la tunggu.. so aku taip je la yerkk ape yang berlaku lately..

1. Aku dah abes hospital attachment untuk Basis Patient Care..Alhamdulillah, memula aku nk buat kt JB, either HSA[Hosp Sultanah Aminah] or HSI [Hosp Sultan Ismail] tapi application leceh semacam...so aku terus jumpa pengarah HKT [Hospital Kota Tinggi], then dia suro datang nex weeknya,so tu yg aku terus je buat je kt HKT....So Alhmdulillah dah selesai.. thanks to Dr Farah & Dr Hidayah..also to all HKT staff nurses for the cooperation!

2. Weekend aku skrg sangat full dgn makan2, kenduri2,kawen2 member..Harini je sorang kawan aku masa zaman kanak2 rebina dlu dah tamatkan zaman bujangnya dengan orang sekampung sini jugak.. Seronok jugak, bila gather ramai2, teringat plak zaman2 kecik..zaman panjat2 pokok, maen hide&seek, g memancing dsb..lawak je...banyak jugak benda baru orang2 johor ni dah mula adaptasi untuk majlis2 kawen skrg ni, antaranya berzapin, qasidah dsb..mcm2 la tapi menarik jugak.. banyak video & gmbr aku amek tapi nnti2 la aku upload..

3. Since H1N1 merebak dengan hebatnya ni, so aku pon xda la berhasrat nk berjalan sangat.. so far aku stakat jalan2 dalam johor je la..nk kuar banyak2 pon panas semacam je malaysia sekarang ni so jadi malas plak nk kluar sangat.. tapi insyaAllah cuti sekolah seminggu ni aku akan berada di Perak,holiday ngn family..hehe~

4. Bulan puasa dah dekat, so dikesempatan ni aku nk sarankan korg baek makan ape yg korg nk dulu,nnti meleleh plak air liur tunggu buka poasa...eh salah nasihat plak, patot aku nasihat korg supaya control nafsu sket, esp nafsu makan tu..keh3!!.. Apepon series aku xsaba nak g bazaar ramadhan..rasa dah lama xrasa kemeriahan bulan ramadhan kt mesia ni..cewaaah! Apepon selamat menyambut kedatangan Ramadhan!

5. Apepon aku rasa teruja nk raya kt mesia tahun ni..hihi..Sekarang je belum puasa lagi,semua dah stat beli baju raya, butik2 pon dah banyak yg stop amek tempahan..huhu..so baek beli je baju raya!senang hahaha...cmtu jugak kueh raya, semua dah start hantar2 sample kueh, promote macam2 kueh untuk ditempah sebelum raya ni..Untuk pengetahuan semua, aku pon tergolong gak antara orang yang berbisness skrg ni.. Aku business kueh raya, tapi yg kompem bukan aku r yang buat kueh2 tu, aku join member aku punya business, seronok semacam je tu yg aku join..hahaha saja je sukasuki, sape nak berminat nk tempah bley contact aku, tapi dalam johor je okeh! huhu~

oke la mata aku dah nk tertutup ni.. nnti2 aku rajin aku bukak lagi blog ni... Selamat bercuti pada semua yg tengah bercuti.. sila jaga kesihatan masing2 okes!
Salam!~

4 comments:

missc0mot said...

k0kochan...!!!!!
ok itU jerk nk commnet...
hahha...

seLamat mengendutkn badan...

kokochan said...

miss comot:
bley rileks x?hahahah~
datang umah aku weyh~!

sueabubakar said...

die nak ko berkhidmat di hospital kota tinggi tuh..jb2 ni leceh
:P

kokochan said...

sue:
xmooooo..tak best!hehehe
sori pada warga HKT..keh3!