Thursday, December 18, 2008

terlalu banyak...

YEEEEEEEHHHHHHAAAAAAAA..................!
Cuti datang lagi...saya sudah bebas dari segala ancaman test!..
sebenarnya banyak laa yang menanti after cuti chrismas ni tapi tu nanti2 la kita pikir.. :o]
sebenarnya takda ape pon yang nk diceritakan...cuma nk highlight beberapa perkara yang ada dalam fikiran sekarang ni..
.rehat.
.ITALY.
.family.
.jealous.
.perfection.
.insecure.
.onepiece.
.practical.
.2nd year.
.undefined.

REHAT + ITALY
oke..saya akan bergerak Italy pada hari isnin ni untuk menjelajahi bumi Italy selama seminggu.. iA saya akan ke milan-florence-rome-venice.. seminggu adalah sangat singkat sebenarnya untuk pergi kesemua tempat2 tersebut tapi sebab kami pon pergi bertiga je so rasanya ringkas dan padat la perjalanan kami ni..harap2 la..

Doakan perjalanan kami pergi dan balik dengan selamat yee..

FAMILY + JEALOUS
Semalam along sent me sms from Malaysia..
"Semekum adik along ape kabo? lama xdengar cerita..sibuk ke? study cmna? Along n Kak Na ondaway balik umah kita ni Kak Intan n family ada...semua nak celeb birthday daniel.. so ape perkembangan terbaru?...."

Bohuzel, i was in Current Health Prob class, plus xda creditt...selamat chenad ada credit,so ape lagi cilok la satu meset dia! hehehe..thanks chenad~!
To be frank, saya ni jenis pelupa sket bab2 nk telefon ni..tak jugak nak kate lupa family/rumah, sebab selalu giler homesick!!!!hahahaa...mngkin terlalu banyak benda yang kena buat then keep tunda kalo rasa nk kol tu...ermm... :o(
Sampai satu ketika dulu saya lupa bahawasanya dah 2minggu lebih saya xmeng'update' cerita2 saya pada mak saya, dengan ertikata lain xtelefon rumah la, my mum punya la sedih sampai dia menangis rindukan anak dia sorang ni...[memang patot kena bakar la KOIN ni! Zalim...hoho!] tapi seriously, i felt soooo~ guilty that time!
bagus jugak benda tu happen, sebb sekarang ada improvement kan?hahaha... saya rajin telefon rumah sket!hehe :o)
ok berbalik ke cerita asal...saya jeleskn diorg...!!!!
diorg gather ramai2 tapi saya xda...waaaaaa~~~ :o(
benda2 mcmni la yang selalu make me feel regret of studying abroad..hoho

PERFECTION + INSECURE
perfection??! insecure??!Saya ada buat essay on perfectionism untuk assigment cognitive behavioural therapy dulu..sumtime saya rasa saya ni ada sket2 ciri2 seorang perfectionist..tapi kadang2 langsung xda..hahaha... ada ke theory laen dalam hal ni??
insecure bout things even a small little thing... haih banyak benda sekarang ni yang menyebabkan saya rasa insecure~

ONE PIECE
i dont have time...but i've to finish all episodes of ONE PIECE [381 episodes and still ongoing..].. baru nk mencecah 200epi!!! mcmana nk kejar ni??!!huhu...i feel like killing someone :someone who introducing this anime! hahahaha....*peace!*

PRACTICAL + 2ND YEAR
oke now about my study... i've to do a week practical in any hospital [in cz or msia!] during my summer break! kalo nk buat kat sini CZ,saya kena balik sini awal mase cuti summer nanti sebb hospital disini hanya akan dibuka untuk practical training tu on the last week of september, mane bole!!!! saya nak raya kt malaysia!!!.... Jadi sekarang saya berharap agar my sister-in-law can help me with this, saya nk buat kt hospital dia kerja!! HOSPITAL SULTAN ISMAIL, JB... harap2 bole raya kt malaysia tahun depan!~
cakap pasal raya, kena la lepas final exam dlu baru bole raya! winter sem dah nak abes...tak lama lagi summer sem pulak! pstu final menanti...then balik..nampak macam senang tapi haih kalo teringat experience 1st year mase final exam dulu naik jgak bulu roma!hahaha~
apepon saya akan berusaha keras agar boleh menghabiskan exam dengan cepat dan balik malaysia cepat dan lama serta boleh beraya dengan keluarga...hoho~

UNDEFINED
.....remain undefined~

5 comments:

Missc0mot said...

waaaaa.....
s0nok..!!nak it0t p italy..!!
eipp..
muke ko sme ngn mak ko la..ahahhaha....
take care kat sne....=)

fatinnadirah said...

kokochan dear!!
selamat bercuti ke italy! :D
kalau nnti2 call umah, krm slm kat parents and family :D
(fatin pulak jadi rindu kat diorang.. hihih.. lama tak sembang2 ngan koin psai family2 kita.. haha.. daily discussion.. bila laaa fatin nak smpai johor ni.. ekeke)

s.c.h.u.l.t said...

slamat brcuti ke italy~~

basha for ur exam~~ smoga koin dpt braye dimalaysia taun ini..ameen~~ :)

I.n.t.a.n said...

bekkkkk..
saye mahu ke italy jugeee
tho aku pembenci italy di world cup mahupon euro..but stillll

I want to go thereee!!
Take care bekk;)

kokochan said...

miss comot : ahahah mestila same ngn cetak! ko ni pon..kang muka aku same dgn britney spears ko terkezutt plak..hahaha~

Fatin: hahaha iA one day akan samapi ke johor..hehe, btw koin akan ke kedah iA summer break ni sebb seniors koin kt hradec ni nk kawen ngn senior yana kt olomouc..hehe kami warga czech akan membanjiri kedah..haha~

shult: hehe thanks sooo much~~! memng nk sgt2 balik raya tahun depan!

bekintan: ala bek ko pujuk je bapak ko tu dtg europe ni jalan2 semiinggu dua!!hehe..lgpon abang ko kan ada kt eire lagi..hehe~!

to All: thanks...selamat bercuti jugak kepada anda2!