Saturday, September 6, 2008

2hari yang gembira dibumi Ceska Republika

5Ramadhan,Na Hrade,Staromestka,HK
Semua girls 2nd batch HK gather kt umah Lah untuk berbuka dan berterawikh bersama..Lama sungguh tak meluangkan masa bersama kerana kekalutan exam yang masih lagi terasa..Walaupon tidak semua hadir Alhamdullilah tetap meriah dengan gelak ketawa dan makanan yang lazat-lazat.. Terlupa keresahan hati masing-masing yang masih bergelut dengan exam..Malam tersebut kami tido beramai-ramai dirumah Na Hrade[xda la ramai sgt 10org je..].. Bercadang selepas terawikh untuk pergi ke pesta yang kami gelar "Baazar Ramadhan Czech" di Velky Namesti yang berada 50meter dari rumah Lah..Namun cerita terlalu banyak hinggakan kami berTerawikh pada pukul 10lebih dan selepas bermoreh [camno ntah ejanyer..redah je la..] jam sudah pun menunjuk kearah 11 lebih..jadi tak sempat la kami pergi ke pesta tersebut..x mengapa kerana pesta itu berlangsung selama 2hari, patek a sobota..Oleh kerana tidur agak lewat ditambah perut yang tersangat kenyang kesemuanya gagal bangun untuk bersahur tetapi Alhamdulllilah sempat bersolat subuh..hehe~

6Ramadhan, Staromestka & Medium.
Selepas bersiap-siap untuk pulang kerumah masing-masing kami bercadang untuk singgah ke pesta yang gagal kami pergi pada malam sebelumnya..Jadik kami pon pergi dah hasilnya adalah seperti gambar-gambar di bawah!~

Teknik mengait zaman purba!yok yok jer...haha~

Ramai sungguh orang..

Bersama moderni pendekar!!hahaha...

Ntah ape makcik ni bwat pon xtau la..yg penting amek gambo..haha

This is wat they love the most! yuckks!
Bersama Bee2 yang comel sebelum pulang!

Pada hari ini juga, 6Ramadhan.. Seluruh warga Muslim Hradec Kralove dijemput hadir ke Medium [tempat yang sering disewa oleh oraang islam HK untuk ibadah seperti solat jumaat,raya dsb memandangkah tiada masjid didaerah ini..] untuk berbuka puasa bersama.. Alhamdullilah walaupon komuniti islam di Hradec Kralove tersangatlah sedikit namun kemeriahannya dapat dirasai..kami berbuka dan berterawikh bersama... dibawah sedikit gambar berbuka puasa bersama muslimin/muslimah HK....


Menu Utama berbuka: Nasi,ayam,Potatoes,mushroomPelajar Malaysia yang menjadi majoriti umat islam di sini..

Warga Arab/Turki/Syria dsb yang turut sama memeriahkan suasana..Bersama shu yang bertangan lembut..haha~

Okey..tulah hidupku sepanjang dua hari ini..tamat la seisi pergembiraan n now i've to cont my life as a HK medic student and hv tu read lotsa things n filling my brain with all the med terms and facts..wish me luck for my coming exam!

4 comments:

sueabubakar said...

cam sedap je nasik ayam tu..huhu

kokochan said...

Alhamdullilah sodap!hehe~

~ rianus ~ said...

Ahhhh..rindu yg teramat sgt nie kat korang semua!!
huhu..kita jumpa di sana!!
take care~
*hugs n kisses*

kokochan said...

rindu rian jugak~