Friday, June 26, 2009

dugaan masa..

Nikmat Allah datang dalam pelbagai bentuk dan membawa seribu makna..
Antara kita sedar atau tak, nikmat yang kita terima itu adalah dugaan yang paling besar buat kita...
Samaada kita gunakan nikmat itu kejalan yang baik atau kita terus hanyut dengan kelekaan kita...
Sekarang aku bercakap tentang diri aku, jadi tiada kena mengena dengan orang laen...
biasa la tyme2 exam ni la tyme2 terbaik muhasabah diri...
*mengalami konflik dalaman*
kalo fikir2, terlalu banyak dah pertolongan Allah bagi kat aku, tapi apa yang aku balas...? *sunyi sepi!*
oke la malas nk bebel panjang2!
UPDATE TERBARU DISINI DAN DISANA:

1. Aku rasa sangat2 nak balik...Nenek aku kna tahan ward dah 3hari...asthma.. pastu skrg doktor suspected ada lungs infection & hati bengkak [menurut mak aku!]... So sama2 la kita doa agar nenek aku oke dan cepat sembuh...

2. Congrates tok Kak Aini & Abg Siraaj for the babyboy... Anak malaysia pertama lahir dibumi Hradec Kralove,CZ..hikhik~
3. Kenapa makin hari makin malas nk study ni?? kenapa aku rasa Biochem aku ni macam terabai je..macam hilang arah tuju...huhu~
oke aku postpone my exam date ke 2JULY since masa xckup, maen je banyak! haish~ tu pon xtahu la mampu ke x..takpe USAHA3!!!! Bertawakal!
MAS dah hantar email ticket balik...hoho.. 17july till 27sept.. harap2 xpayah tukar2 date dah...jadi maknanya kena abeskan exam dengan baek!!!! silala bertabah!!!!!

SELAMAT BERMUJAHADAH SEMUA!

7 comments:

MissNico said...

KOIN BERUSAHA!!! JGN MALAS3 TAU!!!

~ rianus ~ said...

koin...!!
ur tiket mas pun dr 17 till 27 sept ke??
chua chua chua!!
i'm happy!! happy!! happy!
mksudnya...sama dgn i~~
yuhuu~~

pas exam nnti bley kita bincang ek..hihi
all the best koin!!..utk u...
utk kita semua...

doakan yg terbaik..insyaAllah!

~ rianus ~ said...

& moga nenek u cepat2 sembuh!

fathinaina said...

smoga nenek kamu cpt sembuh! hoho..chaiyo2!!

p/s: sila jgn mls2!! hohoho..semangat2!! =)

Akmar Anuar said...

all the best utk biochem!
segala cycle yg ade arap2 da pegang dalam tangan..hehe ;)

s.c.h.u.l.t said...

slamat exam koin!! all the best! :)

kokochan said...

pada semua:
thanks yup!! doakan kami2 disini..