Saturday, June 13, 2009

Trpim bolestmi zad..

Dah lama aku tak update blog ni memandangkan hidup aku sekarang yang sangat huru hara..Orang laen mungkin xpaham, tapi budak2 medic Czech mungkin arif sudah dengan situasi sekarang ni...situasi final exam Charles University yang sungguh unik..hahaha...
Aku malas nk update blog ni banyak2 tyme exam ni, sebab masa pon xbanyak plus kalau update pon mesti pasal stess blabla...so MALAS!...
ape yang aku nk tulis sekarang ni??.. pertama, aku baru baca latest post kt blog didie, thanks for sharing, i think that's wat i really need rite now..nyatanya, tyme2 mcm ni, hati ini memng xtenang, jika boleh ditenangkan dengan mudah semua pon akan jadi mudah...catecholamine, cortisol n all the stress hormones on the list kalau la boleh dikawal pengeluarannya kan bagus..the advices, thanks again, somehow i feel a bit calm now :o) ... lets do our best and the rest leave it to Allah.. mudah-mudahan dipermudahkan buat semua...
the second, i just heard about my classmate from Greece revert to ISLAM last week...MAIRI.. agak terkejut but kinda touching jugak la dengar cmna dia leh interested semua ni..the way she search & discover ISLAM etc2.. Alhamdullilah tambah sorg lagi islam dalam komuniti kami yang 'cotet' [read: kecik!] je ni..
the third one, yesterday we had babybash for kak aini yang bakal melahirkan anaknya end of this month...eventho sibuk dengan final, thanks buat smua yang sudi memeriahkannya.. :o) tengok hadiah kak aini rasa mcm nak mengadung sekarang pulak..hahaha oke sapa nk jadi suami aku??hikhik...jk!
Last, i've physio exam next week... tapi dengan tahap sekarang rasa diri ni macam xmampu :o( Apepun i'll try to do my best then tawakal..
kawan2 kita doa sama oke, semoga semuanya baek2 sahaja buat semua :o)

7 comments:

fathinaina said...

aja! aja! fighting!! =)

tu la..tgk best je dpt adiah tu..rs mcm nk beranak kat cni jugak time tu..haha (time tu je la) =p

kokochan said...

selamat tyme tu je aina ek!hehe~
berusaha!!!! moga dipermudahkan!

anbahmie_10 said...

1st-->''sape nk jadi suami aku??''

~~haha nk tergelak!! Nak mintak tolong didie promote ke??

2nd--> haah, terharu jugak masa tahu mairi dh revert islam..alhamdulillah..tak pernah sangka plak slama ni dia minat ngan islam & study quran..

3rd-->chaiyo2..FIGHTING! Ingat, kita ada ALLAH!^^

lynawan said...

wah,nnt stori la mcm mn dia jd Muslim. ganbantte ne!

muhammad noor ismail said...

salam.. sj mengisi ms lapang bukak2 blog org lain.. all d best in your exams :-) jgn pegi dekat holicek ;p

kokochan said...

to didie:
erkk..promote??hahaha xpe la.. ngadap buku pon xabes2 ada hati nk carik suami plak..hahaha~
yoshhh!!! fighting!!!

kokochan said...

to lynawan:
hehe..nnti kita gosip k..skrg exam dlu..hikhik~



to mdnoor:
thanks sudi singgah~! malu je blog ni ntah ape2..hahahaa

thanks for the wish~ tapi memng dpt holecek pon..hikhik..