Tuesday, June 30, 2009

semoga yang terbaik..

setelah berhari2 hatiku rasa tergantung..berfikir..
..rungsing dengan tarikh exam dan progress biochemku yang tak berapa proportionate ni...
hari ini dengan sebulat hati..ingin ku jelaskan..
aku akan mem'postpone'kan tarikh final exam biochem aku..yang pada awalnya pada 2hb July..
insyaAllah akan ku hadapinya diminggu berikutnya..tarikh masih belum diketahui..
berbaki beberapa hari lagi...mungkin ini yang terbaik...
Perjuangan diteruskan! :o)

9 comments:

Fatein Wan Omar said...

koin jiayou! gambattene...take your time and give the best nanti!!! all the best. muachx. hihi

fatinnadirah said...

last!! do ur best!!
fighting!!

Akmar Anuar said...

leh eh nak postponed exam sendiri2??
glerr best!

kokochan said...

To fatien-fatin :p

thanksss!!*hugs!*
kamu2 dah pulang ke tanah air ke??

kokochan said...

to akmar anuar:

okeyh panjang ni kalo nk cerita..
takda la best gilerrr bley pilih date sendiri since exam tu sendiri sememangnya dh ckup menyeksakan...

semua final exams here are done orally, we've hundreds set of questions for each subjects, but during the exam we only hv to draw triplet of Qs..mcm lucky draw tu..then prepare about 30min, then jumpa prof2 or Doc2 yg examine tu.. maen soaljawap mcm interview..in fact pakaian pon macam g interview, suits or anykind of dress yg formal..

soalan yg kita draw tu kinda guideline je, questions sebenar depends on mulut lecture tu, apa yg dia nk kita tahu etc2.. and certain part yg kita silap sket memng senang je la dia nk attack sampai fail..

bley pilih date tu bukan ape sgt la berbanding exam yg kitorg terpaksa hadapi each sem ni, ada yg prepare a month for certain subject pon xtentu lagi bley pass lagi.. semua depends on prof, mood diorg pon sangt influence..

mungkin i need to post sumthing about final exam sini.. tapi tunggu la abes exam ni..hehehe~

muhammad noor ismail said...

oo.. postpone ke.. ingatkan kalau pass tadi nak ckp congratz ;p takpe2.. kalau tak confident, better takyah ambik.. biar lambat asal selamat.. anyway, all the best.. iAllah, bole..

Akmar Anuar said...

oooo....orally ke??
gila seih...tulis by hand pon mcm susah jugak tapi stil leh pk..ni kalo jawab by mulut mmg kene pk spontan..

and kene ikut mood lecturer pulaks...
OMG!!!

ok...nanti tensi jap sebab exam korang gerenti lagi susah compare to kat mesia nih..

(-_-")

hirumi said...

dudette, dont worry la.u will be fine! weh, rian dah reput ke tunggu korang nak balik?haha

kokochan said...

hahah tu la pasal!
doakan kitorg!! :o)