Thursday, December 17, 2009

Nasi lemak & Teh O suam :)

Alhamdulillah... dipagi yang redup ni, walau jauh dipisahkankan laut, terpinggir dibenua asing...dapat juga aku menghirup secawan teh & sepinggan nasi lemak...
Semalam dapat ku menikmati ke enakkan karipap yang dah lama ku idamkan --> credit to didie :o)

Alhamdulillah... sejak semalam, salji sudah mula melimpahi bumi czech, kegebuan & keputihannya meliputi setiap lapisan permukaan...Ya Allah aku bersyukur dengan nikmatmu ini..

Alhamdulillah...dikala kita sibuk memikirkan kemana hala tuju untuk kita menyambut New Year 2010...di paris?london?rome? dublin? morocco?..., tidak juga kita lupakan bawasanya hari ni adalah hari terakhir 1430H dan saat terbenamnya matahari hari ini menandakan kita selaku umat islam sudah berganjak ke tahun yg baru hijriah 1431H...
seperti sambutan2 tahun baru yang lepas? mungkin ini lah masa terbaik untuk kita memuhasabah diri, memikirkan apa target kita yang sudah dicapai & yang masih berusaha untuk mencapainya, juga apa yang masih tidak terusik lagi...memulakan tahun baru dengan secebit harapan ataupon matlamat, memng tidak salah...malah ia jugak bakal menjana motivasi diri untuk berusaha terus mencapai apa yang di matlamatkan.. --->dah macam pakar kaunseling pulak... :P
orite sempena dengan tahun baru ni.. aku nk upload doa akhir tahun & awal tahun..
so pade2 yang masih belum mencari & tak tahu nk cari kt mana...haaa...ni doanya :

DOA AKHIR TAHUN
[3x Sebelum Maghrib]

Melayu version : Doa Akhir Tahun


DOA AWAL TAHUN
[dibaca 3x selepas maghrib]


ihsan dari :http://bahrusshofa.blogspot.com/2009/12/selamat-tahun-baru.html

_____________________________
Alhamdulillah..Harini aku dah mula cuti memandangkan class untuk khamis & jumaat dah di ganti dengan hari laen.. Kepada semua kawan2 yang sudah mula bercuti Chrismas ni...aku ucapkan selamat menuju ke destinasi masing2, jaga diri elok, dan jangan lupa buah tangan untuk akuuu weeeee~


orite gtg!
nak g bank & nk call mak & ayahhh :)


4 comments:

sueabubakar said...

selamat tahun baru koin :)

Akmar Anuar said...

selamat tahun baru kokochan!! :D

hmmm..akmar rase bersyukur lak kadang2 tu dpt study kat mesia je..
sbb mesti setiap jam homesick..
ye la, sekarang ni pon akmar tiap2 minggu balik umah...saye anak manje..wahahaha =p

makanan mak mesti koko rindu kan? cian koko..
takpe2..da keje kt mesia nnt makan sampai puas! yeah!

kokochan said...

sue:
selamat tahun baruuu!!! :)

kokochan said...

akmaranuar:
hihi..biasala, hidup ni penuh dgn pengorbanan, kalo xnk berkorban sikit susah la kan...

it wont be long, lagi a few year je..lagipon koko balik setiap tahun..so ok la jugak! :)

btw,selamat tahun baru jugak! :)