Thursday, January 28, 2010

i'm in love :)

in love with DOBRA VODA NEPERLIVA BILE HROZNE :P
Dobra Voda non-carbonated white/green grapes
Tajuk utama : Jagalah kesihatan buah pinggang anda :)
orite aku ni memng hantu nescafe, pastu nk suro aku minum air puteh aka air mineral memng la tersangat payah.. paling okey pon aku akan minum air puteh yg carbonated & berperisa...mcm air POP kt malaysia tu...kt sini banyak air cmtu, ada mattoni, pedebradka, dobra voda mcm gmbr kt atas ni dan banyak lagi la...

...so nk dijadikan cerita, sejak kebelakangan ni, sejak2 belajar pasal saket tu saket ni...aku pon terpikir la macam2... hyperchondriac ke aku ni??! ahhh...
tadi aku ronda2 dirangkaian maya ni, jumpa la satu website ni untuk kira kita punya recommendation daily water intake..
kalo korg minat nk kira klik sebelah ni..[klik here ! ]
tapi korg kena isi berat badan & select physical activities dlu...nnti dia calculatekan..hihi
tapi dia guna pounds untuk berat & ounces untuk vol air yg perlu kita consume, korg convert2 la dlu k......and one more thing, aku xsure plak about validity of the info kt website tu ye..ni untuk suka2 je :P
so, aku kena minum 61ounces perday = approx. 1.7 liter..hihi xda la banyak sgt :)
korang berapa?? selamat mencuba :P

back to microbe! :)



2 comments:

muhammad noor ismail said...

slm.. sj nak komen..

buat saspen je bace tajuk entry tadi.. heh.. neway nice la link tu.. hehe.. blaja patho pun takde kire calculation mcm tu ;p k, all d best in ur exams..

kokochan said...

hihihi..tu la pasal..
thanks :)
congratss! dah abes exam :)