Sunday, October 19, 2008

Brno 18.10.2008

Where to go? Bandar Brno menjadi sasaran pertama CzechTour kami. Brno is the 2nd city of Czech Republic after praha..we spend only a day there, so no shopping just visiting interesting places..eventho hati kami bergelojak nk round2 n survey2 the shopping malls tapi sebab planning yang mantop banyak membatasi hawa nafsu shopping hehe..this is my cheapest vacation ever, mcm tak guna duit sgt except for the 24hours bus ticket, fees for sum places,makan...Tribute to my friend who organize this trip very well hinggakan hampir kesemua tempat menarik di Brno berjaya dikunjungi dlm masa sehari...kesimpulanya Brno sgt la best! banyak shopping mall walaupon xsempt nk shop[xpa nex time..hehe..], and betol la fact yang kitorg baca mengenai warga Brno or generally Czech yang mempunyai bone structure yang menarik hinggakan melihat orang2nya sahaja dah cukup memuaskan hati pengunjung...hoho..jejaka kacak dan wanita cantik dimana-mana dan yang menariknya diorg ni agak welcoming la, keep smiling and takda pun yang tgok kami mcm alien because of our hijjab seperti di sesetengah tempt [much better than orang2 kt HK ni!],the town also sangat la bersih plus less hectic compare to prague..berjalan-jalan dengan santai sememangnya menyeronokkan ditambah pergi bersama orang-orang yang senang dan ringkas sememangnya tiada masalah..hehe..Brno mempunyai banyak tempat-tempat yang menarik untuk dilawati..the cathedral, church, divadlo, university, namesti blablabla...so sangat la recomendded utk pergi berjalan2..

below r some photos taken during the trip..
The stara radnice,BrnoCenter of Zeleny Trh, Cabbage Market


Petrov, St Peter and Paul Cathedral

Divadlo

cerveny kostel, the red church
spilberk hrad
batubatuan di PETROV
santai~ pendakian ke spilberk hrad meronda-ronda
Sekian saya koin melaporkan..ehehe~

3 comments:

syazwani Aqilah said...

koin, nak ikot...:(

Lyna Wan said...

alamak,y my nafsu bjalan da xda eh? sejak sampai, just rs mls nk bgerak eventho byk benda kena buat.nafsu,di mn kamu?

kokochan said...

2wani: waniee kena pegi Brno~ best2 sgt recomended!
2lyna: myb sebb byk sgt test kot xsempt nk pikir hal laen..dlu kitorg 1st year pon xda jalan2 sgt!hehe~ mencari nafsu?hahaha~