Tuesday, April 14, 2009

kerna kau bernama kimbap, kau sungguh sedap!

Sejurus tamat berTPMG, ku bergegas pulang ke hradec untuk memenuhi package percutian bersama RNR di Urilchovo Namesti selama 2hari 2malam...

Nyatanya penginapan di Urilchovo Namesti bagi menghabiskan sisa easter break ku tersebut sungguh tidak mengecewakan..dengan layanan seperti dihotel2 gah berbintang lima, thanks RNR for the great hospitality!
The last night before kembali ke teratak burukku Cejpova 420,
dikepalai rian kami bersama-sama berganding bahu membuat kimbap tuna!

Credit to Rian kerana sungguh bermulia hati ke Tesco untuk membeli barang & mengajar kami membuat kimbap!!

Kepada sapa yang tak tahu kimbap tu binatang ape,meh sini aku cerita sket...
sebenarnya kimbap ni bukan la sejenis binatang yang berasal dari planet marikh dan bukan juga sejenis pakaian yang berasal dari spain seperti ZARA dan Mango, tetapi ia adalah sejenis makanan korea yang agak famous ye kawan2!..

Pertama kali pandang macam sushi, dua kali pandang macam sushi jugak..tapi bila banyak2 kali pandang rupa dia tetap masih juga seperti sushi...hahaha~

Perbezaan nama hanya berdasarkan negara pembuat dan spirit pembuatnya kot, kalo anda mahu ianya dari korea & anda sungguh meminati jejaka tampan korea lebih, maka kimbap la namanya..tetapi jika jepun menjadi pilihan hati,apa lagi sushi la namanya..hehe~
*oke diatas ni hanyalah theory aku sendiri! jadi sila la tolong jangan dimanipulasi kearah yang tidak berpaedah walaupon ia sememangnya tiada berfaedah langsung..

weyh tolong cover sket saliva korg yang meleleh kt mental region tu hahaha... aku tahu gmbr ni melazatkan dan mampu meng-activate cephalic reflex korg, berserta salivary gland & semua taste buds korang..tapi sori ar, aku hanya mampu post gambr je, kalo korg teringin nak makan, g search kt internet cmna nk buat pastu sila la berusaha oke~!..hehehe~

Oke r itu je cerita Kimbap yang terhasil dek tunjuk ajar cik adek manis rian kita..Selain itu, aku turut nak ucap gak special thanks to Shihainie Nadea [read: nama shu versi jepun hehe!] yang sudi menjadi dayangku seketika..*peace!*, terimas keatas ayam masak merah dan ayam black papper anda! tidak dilupai kepada grinko korang!hehe~
Terimas RNR!

*my update about tpmg will be here soon! :o)

9 comments:

~ rianus ~ said...

wuhuuu..
malunya i~
kimbap tu sengal je sbnrnya..
x letak isi2 cm yg kimbap btol punya pun..
asalkan die seakan-akan kimbap..layan je la..hahahha~

len kali kite piki letak2 lauk melayu pulak..hahhaha~

no prob koin..
rumah rnr sentiasa terbuka utk u =P

s.c.h.u.l.t said...

busuklah koin..

tiap2 kali entry makanan mesti wat aku terliur..cis! :p

rusnarusli said...

salam, koin.. mmg nampak sedap.. huisshhh...

kokochan said...

to rian:
takpe tu trial version je..hehe~
haah, pasni kita letak sambal tumis or sambal belacan plak oke..hikhikhik!
hehe..thanks..terharu i..*gedik sket~*

kokochan said...

to shud:
shud~!..control sket saliva tu!huhu~ ala kt mesia senang, g je sushi king! hilang la mengidam tu..hehe~
tapi try la buat shu..bes! plus bley pilih nk letak apa..hehe~

kokochan said...

to rusnarusli:
hehe..trimas cikrus..
cik rus pun bley buat kot..cikrus lagi hebat masak!!hehe :o)

zainabibrahim said...

syedapnya!!!!! hahahhahaa..

.::*~nadia~*::. said...

yeah koin.jemput la lagi datang rumah rnr...yeehaaaa

kokochan said...

to zaizai:
memng sedap!!!hehehe~

to nadea:
baekkK~ trimas RNR yang baek hati!