Tuesday, November 18, 2008

bila matahari terpaksa mengaku kalah!

Dengarlah matahariku, suara tangisanku.. SEJUKKKKKK!!!!
YEAAAY!! dh SNOWing~
belakang palachova koleje! winter 2007

Salam....Sebenarnya takda idea pon nk cakap apa tapi tangan gatal nk menaip..hehe..kalo ikutkan banyak je kena study sebab next week ada test immunology and czech!,tapi kemalasan membatasi segalanya..hehe.. plus, actually i tengah settlekan sum stuffs untuk winter break nanti...

Cuti 3hari sudah cukup untuk melemakkan badan dan mata hingga tidak mampu bangon dan bergegas ke kelas seawal 8pagi hari ini..Keluar akhirnya saya seawal 8.30pagi untuk ke lecture medbiology selepas men'skip' satu lecture biochem kol 8 tu..haha..[please dont try this at home!he3..]

kejakunan terserlah! pertama kali menikmati snow!

hari ini terSANGATlah sejukkk suhu di tertera di board kt Central tadi 1degree celcius, tapi mcam rasa dah negative...frost everywhere,wrapping roof of cars,grass,banches etc..cahaya matahari tetap gah memancar namun masih tidak mampu mencairkan frost tersebut..hoho..sape cakap matahari paling hebat??!hahaha...
gambar-gambar bermain snow last year~

oke tadi berjumpa juniors di faculty..agak ramai bertanya bila agaknya akan turun kerpasan berbentuk salji aka SNOW tahun ini..haih diorg ni ingat kakak-kakak ni semua ahli nujum ke? xpon pentelek cuaca..ahahaha...tiba2 teringat pulak peristiwa kejakunan yang teramat kami semasa pertama kali menikmati snow di musim salju yang lepas..hehe.. kelakar juga kalo dipikir2 balik..tapi seronok dan jauh dilubuk hati terasa sangat bersyukur dapat nikmat sebegini besar.. Alhamdulillah, terima kasih Allah..
our 1st snowman yang agak tak comel!

yeaaay! it's snowing!!! 19 nov 2008, 00.10 tak sia-sia semua mengharapkan snow turun..so kepada semua warga malaysia di Czech republic, to be specific..in Hradec Kralove sila lah bersedia untuk membuat snowman! beli winterbut! maen snow dan sebagainya hehehe..tngu salji menebal baru amek gambar banyak2 oke~

3 comments:

Helmi Razali said...

oh tidaaakkk.
sudah snow kah di sana.
Uk ni apa ada.
Snow pun ciput je.
sejuoook je lebey..
walaubagaimanapun,
trimas wahai Allah!

hirumi said...

HuHu.Takpe.biasa la dak2 first year mengalami proses so called jakunation.huhu :D

kokochan said...

helmi: haaa..dh snow tapi bru ciput2 je..hehe~
hirumi: semestinya!same la mcam kita mase muda remaja dlu..1st time men snow, giler jakun!haha