Friday, November 14, 2008

To Je Zivot...

TO JE ZIVOT..THIS IS LIFE!

Proud, který nosí lodi,
ví, jak je těžké někdy plout.
Někdy se to hodí,
vím, že je lehčí utonout,
nežli žít.

Žít, to je směr,
směr který znáš,
to je láska, kterou dáš,
to je ztrácet, znovu mít,
skály kácet, ze rtů pít...
to je žít...

Lalalala..co mi dáš?
Živote můj, lalalala...povídáš,
lalalala....já tě znám,
to ty jen tak, lalalalala..
lalalalala.. nebuď zlý,
lalalala...protivný,
lalalalala... já nechci.

Dej, noci, dej mi spánek,
víš, jak je těžké někdy spát,
život není vánek,
spíš vichr, který umí
brát to, co máš.

Dej, slunce, aby láska má
byla pevná jako hráz,
která příval zadrží,
která překoná i mráz.


Řekni, dáš?
Tak co chci a co nechci?
Vím to vůbec? Vím.
Nechci mraky, nechci pláč,
nechci zvonit u dveří,
nechci bezútěšný fáč,
rozumíš?


Potom už je skoro jedno,
co mi dáš,
živote můj,
že jsem hezká povídáš
laalalala.. já tě znám,
to ty jen tak laalalala..
laaalalalala...báječný,
laalalala..slunečný,
lalalala...vic nechci.

A nice song from Hana Hegerova about her hardship in life, Menurut Zaneta Slemarova, Hana ni sempat menempuhi hidup di zaman perang-perang dulu..
and tadi masa class czech jugak, diorang ada cakap pasal pemerintahan hitler or sumthing...sori la xtahu exact story, sebab i dunt like history so malas nk amek pot...hahaha makin jadi lagi blurr sebab tadi mengantok tahap gaban sebab semalam dok pulun hematology!hoho....

Diberitahu bahawa Hana Hegerova ni antara golongan bijak pandai jugak dulu2...tapi due to the condition that time yang huru-hara dan pemerintahan yang zalim, di larang golongan bijak pandai ni pergi belajar, malah mereka dihantar berkerja ditempat-tempat seperti lombong dan sebagainya..huhu...kira Hana ni penah merasai kehidupan perit zaman dulu la..hehe...

maksud lyrics di atas menarik tapi malas nk ditaip...hoho..so, sapa yang berminat sila la carik sendiri maknanyer oke..!

Sebelom meninggalkan alam blogging ini, nk ucap congrate for all 2nd year med students [Malaysians] for the excellent performance in hematology test tadi ...and also for passing the credit with average 3.0 for biochem [my class!]...well done everyone! Sebab kita ni dah makin ciput...jom kita berganding bahu, sama-sama mengorak langkah! kasi bergegar Lekarska Faculta tu bila sebut je pasal students malaysia...hehehe...

sepatah kate lifehouse dalam lagu Whatever its takes tu..
"Let's hold on to each other above everything else...! "

Bersatu bertambah mutu! hehe JOM bantu-menbantu, support-menyapport...
dan tidak dilupakan AHAD ni di MEDIUM insyaAllah sapa berkelapangan sila la meluangkan masa, tidak rugi kita menghulurkan bantuan kerana semuanya untuk anak bangsa kita jugak...
MALAYSIA BOLEH...erkk..tiba2 patriotik la plak!

4 comments:

hirumi said...

Syabas ya mere betty!u rawks!
teruskan kecemerlangan!eh,ko macam dah jadi agak nerd ar skng neh.bagus2.tu kan azam ko~kiki :D
anyway,life in the 2nd year just started.there are many more obstacle in front of you~make sure,jalan slow2,jangan laju2 sangat sebab nanti terjatuh.slow and steady will win the race~
anyway,kenapa eh asyik aku je org first yang kasik komen..
kiki

-pembaca tetap-

kokochan said...

aku nerd??ko la orang 1st cakap hahaha..xda r,semua superb hebat je dlm class tu,inferior dowh!so kena la rajin sket!hahaha..that's y,sediakan payung sebelum hujan!engine dah panas ni!!btw, thanks for the advice dude hehe~
trimakasih kerana menjadi pembaca dan pengomment tetap blog aku yg ntah ape2 ni!hehehe..

syazwani Aqilah said...

koin mintak izin copy lirik dlm czech malas nak carik hehe..

kokochan said...

to nevadi! sila2!hehehe..