Saturday, November 22, 2008

missing my home sweet home!

ASSALAMUALAIKUM..
Selepas March yang lepas, harini kami di hradec kralove sekali lagi dikurniakan snow yang melimpah2 dan mencurah2, meliputi dan menyaluti semua permukaan.. puteh, bersih, suci... Alhamdullilah! betapa besar nikmat Allah! new season called winter was just started! again i'm so grateful dicampak ke bumi czech republic ni...
Esok 23 NOVEMBER 2008...Birthday my one and only adik yang ke 14..Nurul Atiqah Binti Razali aka Pitord atau nak bes lagi boleh panggil kentut!hehehe..
Happy birthday darling...love you sooo muchh!

[pitord-koin-angah-along]


Haihhh..malam yang dingin ni...
dalam kesibukan study untuk test2 yang mendatang, keseronokan bermain snow, jauh di sudut hati terasa rindu sangat-sangat rumah berserta keluarga di Malaysia *deepsigh!*..

Saat ini...
hanya penghujung rangkaian maya yang sering menghulur seberkas ihsan menyambungkan kami diantara dua benua berbeza ini taatkala rindu begitu menusuk..
ku rindukan senda gurau kita..ku rindukan saat kita bersama..
Tiada lagi sentuhan Mak yang sering memberi keyakinan tatkala daku hampir berputus asa..
Jauh sekali tatapan mata Ayah memberikan butiran kata yang menjadi penguat diri untuk terus berjuang..
Masa tidak lagi begitu mengizinkan kami si adik,kakak dan abang berkongsi gelak duka..
hanya airmata yang mampu mencoretkan segalanya bila tiada kata bisa..
Aku lemah bila bersendiri..Celaru tanpa tuju..bingung tidak bertepi..sebak tiada henti..
ya Tuhan, saat ini hanya Kaulah tempatku menumpang kasih, tempatku mencurah isi hati..
Kau kuatkanlah diri ini...sesungguhnya masih jauh perjalananku disini..
'mampukah aku?' persoalan dituju tanpa henti..

oke..tu je yang mampu ditulis,dah xle nk sambung..kesimpulannya HOMESICK!..

6 comments:

sueabubakar said...

wah..snow again~~
beshnyeee..
aippp cik koin..
jgn sedey2 neh!
teruskan perjuangan!
ehehhee..doakan aku eh..huhuhu
sudah masuk thn 3 slps ini~~~
ganbattene koko chan!

kokochan said...

sue nak balikk!!!waaaa~ sama2 la kita teruskan berjuang!selamat bermujahadah!!hehe..

Lyna Wan said...

ala jgn la homesick.kn ada ramai kt cni.hepi2kn diri anda.tp sy rs pelik la.sy rindu mknn ja,yg len xpulak.list mknn sy dahpnjg bjela

kokochan said...

biasa la tu!hehe.. tu la skali-skala homesick gak,jeles tgok family kt malaysia gather and kita sorg je xda!haih..nk bwat cmnakan dah tercampak kesini...apepon ni hanya selingan je! perjuangan perlu diteruskan! fighting...!

keyla said...

baru tersdar
rupenye bru 2 bulan kat sini...cam bertahun2!
huhu...nak men snow jgak!
men xajak ea...^^

kokochan said...

tu la keyla, kitorg pon baru je balik brape bulan yg lepas tapi rasa dh berzaman kt sini hehe..jom2 kita bwat pesta snow besar-besaran!hahaha~ Selamat menikmati snow adik2ku!