Tuesday, November 11, 2008

SKALY trip and Hradec yang kacak!

SKALY 8-11-2008
As i mentioned before, i joined the Medical trip to Skaly,Bromouv sumwhere in Czech republic last weekend.. 3/4 of the participants was czech Med students, most of them are from the 5th and 6th study years.. Bestkan dah nk jadik doctor dalam 1-2 year time je lagi..
Ok back to the trip story! it was absolutely out of our imagination/expectation..our hope to have sightseeing trip became completely diminished as we have to walk/hike for about 10km to the place, Skaly..and suppose to walk 10km back,but due to our ke'pancit'an we took a shorter way about 5km to the nearest train station..wat i can say it's my impressive achievement for the year! walking and hiking for about 15km within a day...before ni nk jalan banyak2 pon malas, nk kemana-mana mesti nek public transport!hoho...But overall it's quite good to have such activities dari asik 'mandom' je dalam bilik ngadap buku!hehe.. regret? frankly, not really la, mase awal2 tu ada la jugak rasa regret tapi bila dah nk menamatkan perjalanan tu macam rasa kagum pun ada kt diri sendiri sebab mampu menamatkan pengembaraan tu.. berpegangkan pepatah melayu 'Alang-alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan' this quote make our spirit strong to complete the journey! congratulation to all who participate! Even kekejangan muscles 2-3hari ni tapi still macho...hahaha...
Instead having a safe/good trip...we got the oppoutunities to mingle around with the czech students..sebb kalo kt Uni pon bukan senang nk cakap ngn diorg ni, sebab semua busy dengan hal masing-masing plus, diorg ni kebanyakannya ambil medic in czech parallel, while us the international students learn medic in english parallel...different!. so, as they're already in the 5th,6th year medical studies, kitorg pon tanya la macam2 as advices and tips to success in this field, plus the clinical year blablabla..hehe..
ok la nk cerita pasal Hradec yang kacak plak...hehe~
HRADEC yang KACAK! terbaek.... 9-11-2008

Alhamdullilah CzeMsa HK a.k.a Czech Malaysian student Association of Hradec Kralove telahpun mengadakan jamuan ringkas to celebrate the athletes yang dah bertungkus lumus mengemilangkan nama Hradec Kralove dimata rakyat Malaysia di Czech Republic di iGames08!

by the way, thanks for the delicious/marvellous foods!!!
plus i wanna add a sad story of us [warga Cejpova420!], kan ke kitorg tapau maccaroni goreng and nasi goreng yang banyak lebih kt Medium masa tu bagi membenarkan kemalasan kami untuk memasak bermaharajalela...after balik umah tu kitorg singgah la ke Obchodni Dum Tesco untuk membeli beberapa benda yang bes!..sebab kami membawa sedikit 'jajan tesco' dan air minuman yang masih baru/segar daripada hamper iGames [divide kt medium] jadi kami pon bersepandapat untuk meletakkannya diluar supaya tidak dianggap mencuri nanti...sebb tiga-tiga pun nak masok membelibelah!hehe...so kitorg pon letak la plastic yang terkandung semua diatas dan makanan yang ditapau tu di luar [bukan luar tesco tapi tempat after kaunter tu depan2 kedai jam2 n tempt orang blend coffee tu ], selepas berfikiran bahawa insyaAllah takda orang kot yang nk amek..hehe so kitorg pon bershopping makanan sepuas2nya...masa bayar, cashier tu siap jengah ke trolley kitorg lagi tu nk make sure xda barang kitorg xbayar, dalam hati 'haih selamat letak barang2 tadi kt luar' , dah la semua pon brand tesco, kalo x, sah2 kena bayar plak or even worst kena tuduh mencuri plak...so, that's it, lepas bayar, nk balik, kitorg pegi ketempat 'penyimpanan' barang tadi, CISSSSS! dah xda...waaaa...sedih! baru berangan nk sambung makan balik rumah tu, tengok2 plastic semua yang kitorg letak lesap macamtu je...'takda rezeki' tu je yang mampu dikatakan...tapi sedih masih terbayang2 ketulan-ketulan ayam dalam nasi goreng tu dan kesedapan maccaroni goreng tu...haih! tapi tu la dah bukan rezeki kitorg nak buat macamana..hahaha hampeh~

eh ok la, panjang jugak dah taip ni...kita sambung nanti pulak la ek! I've hematology test this friday! pray for my success yep! Out for hematology!

8 comments:

s.c.h.u.l.t said...

waa..bestnyer jalan!!~~

btw,mcm kenal lelaki speky yg sedang bz dgn mknn tu..huhuu

;)

kokochan said...

erkk..which one? owhh thats my junior Zikri...u noe him ke??

~RUSNA RUSLI~ said...

salam, koin.... wa... best2 background dia canteeeekk.. org kat dalam gmbar pun.. hehe

~ rianus ~ said...

adeyh..sedeynya cerita psl 'kehilangan' mknn tuh..
^sobz..sobz^

hirumi said...

Sessi mengenal Zikri!

kokochan said...

rusna: cantik2 memng cantek rusna tapi penat sgt2!!hahaha...

rianus: hehehe sedih kan!!hoho..

pot: tolong jgn sebok!hahahaha..seisi mengenal ko ada ditempat laen..hahaha~

cik zetty penjaja bijan said...

macaroni kamikah itu??


*actly tak msk pon* hehe :p

kokochan said...

ye cik penjaja bijan itulah maccaroni kamu!~SEDAPPPP!selamat sempt makan sket..hehe~