Saturday, January 10, 2009

Kilauannya hampir menghilangkan penglihatan..

ASSALAMUALAIKUM WBT..
Kawan2, kerana kami disini masih berada dalam mode SNOW jadi kali ni aku nk share sepotong ayat Al-Quran yang ku perolehi semasa usrah petang tadi yang berkisar tentang Salji...
putih..suci..bersih..snow meliputi sungai yang telahpun membeku..
” tidakkah engkau melihat bahawa Allah menjadikan awan bergerak perlahan, kemudian mengumpulkannya, lalu Dia menjadikannya bertompok-tompok, lalu engkau lihat hujan keluar dari celah-celahnya, dan Dia (juga) menurunkan (butiran-butiran) ais dari langit, (iaitu) dari (gumpalan-gumpalan awan seperti) gunung-gunung,maka ditimpakan-Nya (butiran-butiran ais) itu kepada siapa yang Dia kehendaki dan dihindarkan-Nya dari siapa yang Dia kehendaki.kilauan kilatnya hampir-hampir menghilangkan penglihatan. “
An-Nur: 43

3 comments:

.::*~nadia~*::. said...

salam koin.
adeyh.semalam i ada buat entry pasal ayat ni.hari ni u pulak buat.kehkeh.apa2 pun ayat ni mmg best :)

Lyna Wan said...

ha,sy pernah dgr ayat ni.
tp kesucian snow telah diragut oleh taik dan kencing anjing2 di sini.
cait!!!

kokochan said...

to nadia: hahaha i know u posted it..saja je gedik2 nk post jugak sebb suka!!!hahahaha...

lyna wan : la ye ke?? erkk..kitorg men snow xpenah pikir pon pasal tu...hahaha~