Friday, January 16, 2009

wokeyh!

16 January2009
Friday
6.35pm
Bilik Aku, Cejpova 420, HK
Masih ada snow diluar

Wokey, aku tak tau nak tulis ape kat sini sebenarnya, selain issue palestine dan benda2 yang aku belajar, otak aku memng betul-betul kosong.. mungkin aku dah berada di zon nerd tahap gaban ke ape pon aku tak tau la..nak kate aku study giler pon,tipu je la kan..melagha xsudah!hahaha..

Mcm apa yg aku tulis dalam post yang lepas aku ada banyak2 czech test!! mungkin otak aku ni terlalu banyak vocab czech kot sampai aku blurr tahap cipan ni? ehhh tapi xjugak sebab kalo ye mesti aku dapat jawap dengan hebatnya masa test tu, tapi macam haram je aku rase! even worst aku rasa ada kemungkinan yang aku kena repeat kot test tu!hahaha... oke tu kita tolak tepi dulu..hehe
"Ain, posilam Vam vasi prezentaci, je moc dobra. "
Hezky den

Mgr. Žaneta Šlemarová
přednostka Ústavu jazyků

Oke, ni email dari prof czech aku pas aku hantar ke dia copy presentation aku! mungkin semua pon dapat email yang sama tapi aku saja je nk letak kat sini, supaya bila aku dah tua nanti aku bace balik post2 ni bley la aku ingt balik kenangan2 masa duduk kt czech..mse tu mungkin aku dah bleyy cakap czech laju mcm air paip, dah pun jadi doktor tapi menetap di malaysia oke, mungkin dah kawin dan tengah ajar anak aku cakap czech!hahaha *berangan!*

Zaman adik2 : Summer 1st year HK~

Oh ye! aku nk cerita pasal exam Basis of Patients Care aku semalam! hahaha lawak giler!!! macam biasa r semua pon bace mcm xbace je kan, jadi tyme exam tu semua pon sibuk la menunjukkan ke'concern'an terhadap kawan2 lain dan sikap tolong menolong yang dipupuk dari kecik tu memng diaplikasikan dengan jayanya semasa exam berlangsung!..semua bergabung tenaga menjawap soalan yang 'susah' tu!hahaaha [susah sebb xbace oke!hahaha].. jadi semua pon pas dengan jayanya!hahaha siap dapat 1 [1=highest score!] padahal ada soalan yang aku xbace pon men tenyeh je jawapannyer sambil menjeling ke paper member2 sebelah..hahaha sangat keji prbuatan ni.. jangan diulangi oke dan kepada semua 'dont try this at home oke'... perbuatan ni hanya boleh dilakukan pada exam2 yang bley nk kate xbrape nk penting je oke, yang laen JANGAN!!!! [nk buat jahat pon ada syarat ek!hahahaha]

Lepas exam tu tiba-tiba semua bersetuju nk dinner kt umah Baitul Musab ramai2 [semua girls b02]..so bertemakan nasi kerabu dan budu, Didie menjadi chef utama dibantu ila dan laen2,dapat la kami merasa makan nasi kerabu kaler biru dan kuning tu..oke nk cerita sket sejarah SAYA dan BUDU!hehehe.. berbekalkan osmate kelantan, di Czech Republic la saat pertama saya mencecahkan budu di taste bud saya! disinilah pertama kalinya saya makan budu!hahaha.. terima kaseh..terima kaseh kepada kawan2 yang sudi memperkenalkan kehebatan rasa budu kepada saya!!hehehe~

oke la gtg nk dinner jap! nanti2 saya update lagi oke..

2 comments:

Lyna Wan said...

huish,jaohnya perlanan nk makan budu.org len pi Kelate mkn budu,Kak Koin pi Czech Republic

kokochan said...

Nak bwat cmna,baru ni ada member klntan hehehe..sebelum ni penah la jumpa budu tu tapi xpenah cuba sebb taktau pon nk mkn mcmana!!hehehe.. perjalanan budu tu pon jauh..sampai ke czecch tu!!haha