Friday, February 13, 2009

the addiction

Almost semua warga hawa di sini telah dilanda satu syndrome yang serius... syndrome 'Boys over Flowers'..penah dengar x??hehehe...kalo xpenah pegi bukak mysoju.com tgok..hehe..oke, post kali ni xda ape2 cuma nk bercakap tentang cerita yang dah 3kali dilakonkan dalam pelbagai bahasa ni...jadi kepada sesiapa yang xberminat untuk membacanya, sila kepenjuru kanan screen lappy/PC anda dan click symbol 'X' disitu oke..hehe~
Taiwan : Meteor Garden
Japan : Hana yori dango

Korea : Boys over flowers

Cerita-cerita ni semua sama dan berasal dari sebuah komik yang satu..tapi taktahu kenapa masih ramai yang mengilainya..the latest one adalah versi korea tu, semua pon dah tahu apa akan jadi pada F4 and all the characters in the series tapi masih juga ternanti2 episodes2 yang akan diupload di mysoju [since korea version is still ongoing~], termasukla diri saya ni..hehe..


Nyatanya, saya dah tengok kesemua version, dari meteor garden ke Hana Yori Dango dan yang baru ni Boys over Flowers korea.. Terfikir juga apa la, apa yang menarik sangat sampai sanggup diri ni tgok sampai tiga kali cerita yang sama ni hehe... adakah disebabkan jejaka2 kacak yang di'jual' didalam cerita ni??[mungkin juga *wink*] atau terlalu banyak masa terluang?[sungguh tipu ni!]hahaha~

oke ni saja je, tapi out of those 3 series..rasanya i will go for the korea version! since the pelakon2 sangat la hebat berlakon and the jejaka2 f4 dalam cerita ni sangat HOT n SPICY tambah sket super comel n cute..hahaha~

JJI HOO yang super cool..& JUN PYO, the F4 leader..

oke malas nak tulis banyak2 pasal ketiga2 cerita ni..since it wud be better kalo korg tgok sendiri..hehe..oke adios~

15 comments:

~ rianus ~ said...

i will go for the korean taky!!!
Boys Over Flower Korean jjang~

p.s nnti checkout at my blog how the korean dilanda Kkotboda Namja Syndrome..

kokochan said...

yeah2...ckp kt raini sesungguhnya kita memng normal..hehe

sueabubakar said...

koin~~~
aku xtgk yg korea punye..aku tgk hana yori dango je S1,S2, Movie 2008 final..

makino..makino..domyouji..domyouji..
best3333..

s.c.h.u.l.t said...

aha,aku rase klo aku tgk..maka xblajar ah aku~ :p

kokochan said...

sue: ye2 sue best2!!semua version pon bes~

schult: sila la tgok!! boleh jadi lebih bermotivasi untuk belajar...hahahaha~

sueabubakar said...

betul kate koin tu.. citer ni bg motivasi tuk belaja..belaja tuk pilih bf mane yg plg best n hensem....haha..



p/s: gurau je komen di atas..tgk2 jgk..belaja pon belaja jgk..hehe

sueabubakar said...

pas ni leh buat versi malaysia.
bunga antara lelaki2

pelakon:
-Ali mamak
-Sabri yunus
-Ebby yus
-Zaibo
-fauziah mat aris

for sure meletup!

sueabubakar said...

eh silap la..rosnah mat aris..

kokochan said...

ye2 tgok2 jugak..study jgn lupa..ehehehe~
idea nk buat versi malay tu dah gempak..tapi adoi sedihnyer tgok list pelakon tu sue!hahaha~

ijan said...

wahhh...
hbt gak smpi nk wat versi msia plak..
tp tuka la pelakon..haha...

kokochan said...

ye2 mesti la..mesti kena letak yg kacak jugak~!hahaahha~

sueabubakar said...

amboiii..nak yg kacak aje~~~~ :p

kokochan said...

mestila...hehehheehe~

q.u.b.e.e said...

tajuk ver. malaysia xmnahan siot..
bungan antara laki2..(mcm agak perverted skit)hahahah..

wei..aku suke jln cite ngn ver. taiwan yek..
but mmg yg ver. korea lbh comel ah..
jepun..aku least suke..

kokochan said...

hahah,aku tgok taiwan 1st..so feeling semua kt taiwan la byk walaupon F4 tu belakon mcam kayu balak je dalam cerita taiwan tu...tapi layan la.. Japan aku biasa2 je, tapi dia sweet2 jugak, comel la..so ok je la..korea ni superb la pelakon dia..aku suka!!hehehe~

malaysia ko nk letak ape?? bunga2an antara lelaki?? watta??gelik jer..kompem xda org tgok!hahah~