Saturday, February 14, 2009

when i'm with you

wokey, harini..aku nk marathon semua tag2 yang dah lame ku abaikan.. jadi kepada orang2 yang berkenaan, ini la jawapan dariku...sudi2 la membaca!hahaha..
Tetiba2 aku rase nk promote plak orang2 yang tag aku ni, bagi la can la diorg ni fames sket..hehe~


First Tagged by Bek Janie :




RULES
1. Put your iTunes, MP3, MP4, Windows Media Player, etc. on shuffle.

2. For each question, press the next button to get your answer.

3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.

4. Tag 10 friends and Everyone tagged has to do the same thing

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
One more time [BBF ost]
.sila tanya sekali lagi..hahaha~

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Paradise [BBF ost]
.. owhh bukan saya yg cakap ni.. i'm nothing to be compare with paradise!
3.WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
because i'm stupid [BBF ost]...
WTH??!!memng xmatching btol..cisss!

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
stand by me [BBF ost]
..yeah! i need you to stand by me!hehe~
5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
starlight tears [BBF]
ni totally nonsense..xpayah percaya! tapi lagu ni sedap oke..

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
My life would suck without you [Kelly Clarkson]
yeah my life wud suck without the person i love... my mum dad dan laen2..but i dont tink it's a Motto..hahaha

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
womanizer [britney spears]..
hahaha... yes i'm kaki perempuan!haha
8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
i'll be by edwin McCain...
yes2 u're my survival and u're my livin' proof.. i'll be the greatest fan of your life!!oke xmenjawap sgt..layan je..
9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Power of love by celine dion...
cuz i'm ur lady, n ure my man!hehehe..jiwang la puleekk~

10.WHAT IS 2 + 2?
hush hush by PCD ...
oke no comment..
11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
i hate this part by PCD ..
owh ni memng xbetol..patot i love this part!hahaha.. i hate this QnA baru betul..haha~
12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
hear me by kelly clarkson..
hahaha..sengal~but yeah indeed i need sumone to hear me! i'm not always strong!! :o(


13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
decode by Paramore...
ye saya nak jadi dokter *xda kena mengena ngn jawapan diatas LoL!*oke tiada ulasan kerana ia sungguh xlogic...
14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
misery bussiness by paramore ..
hahaha..yup soo misery bussiness..kena pikir n plan cmna nk ngurat~hahaha


15. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
unintended by muse
lagu dh bes untuk menari, tajuk plak xbes~..patot intended la adoi..hehehe~


16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
bliss by muse...
hope to die in a blissful way..adaka?!hahaha~

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
This is the time of my life by david cook...
yes my blog! finally ada jugak jwapan yg logic!
18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Cant take that away from me by mariah carey
hahaha.. yes u cant take that away from me!!!


19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
i dont wanna miss a thing by david cook/aerosmith
hahahah...i dont wanna miss every single things!hahahah~


20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
breath by breaking benjamin
hahaha.. gv me some air to breath!..mcm lagu jordin spark tu No Air..No Air..hahah~


21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
dare you to move by switchfoot
hahaha...warning ni!
22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
when i'm with you by faber drive ...
when i'm with you..i'll make every second count..cuz i miss you!! [homesick!haha]

23. TAG 10 FRIENDS
addicted by kelly clarkson..
haaa sape2 yang addicted ngn tagging2 ni..sila la buat!haha


_____________________________________________________________________

2nd tagged by Fatin and Bek intan..

soklan ni sebenarnya saya penah jawap dlu2 mungkin ada dalam post2 sebelum ini, tapi xpa lain masa lain jawapannya ye x??hahaha...k ni kira the updated version la from me..hahah~

1. Do you think you’re hot?

ye saya hot..knape??ada masalah??hahahaha...*mode perasan sendiri!*

2. Upload a favourite picture of you


3. Why do you like that picture?

sebab tyme ni memng best gilerrr~

4. when was your last time you ate pizza?

last skali rasanya mkn kt sport cafe dgn ila,didie,fara n ijti...tapi tak ingt tarikh..

5. The last song you listen to?

you belong with me by taylor swift kt blog janie..

6. What are you doing right now besides this?

facebook-ing..

7. What name would you prefer besides yours?

kokochan?!haha..

People to tag :

1. Bek Jani

2. Comot

3. Sue

4. Rian

5. shud

8. Who is number one?

my bebek

9. Number three is having a relationship with?

sape sue??xtahuuu...

10. Say something about number four

sangat suka DBSK n ape2 la kt mysoju tu..hhehe

11. Who is number two?

My ex-school mate. kelas sebelah aku dulu!hehe, now kt UTeM~

______________________________________________________________________________

3rd tagged by Bek Qubee and Bek Intan[gmbr seperti diatas!]

oke since bek intan suro aku buat 16, bek qubee suro buat 25, random things about me sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup aku...jadi aku berijtihad untuk membuatnya sekaligus..hahaha.. pada bek intan sila bace sampai 16, bek Qubee sampai 25 oke..yang laen sukati korang la..hahaha~


RULE:

1. tulis 25 perkara rawak tentang diri anda blablabla...

2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.

3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal.

4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1. Nama diberi Nurul Ain Razali tapi orang panggil Koin, koko, Ain dsb... sukati korg la nk panggil ape pon...hehehe..

2. Sekarang berada di bumi yang jauh dari pemikiran orang malaysia iaitu Czech Republic..ntah mcmana gaknya aku leh kt sini..hhahaha~

3. bekground pendidikan [mcm resume plak!haha~] bermula disekola tadika KEMAS je, terus ke sekolah kampung SK01, then SMKTA form 1-3, seterusnya ke MRSM Mersing, then, ke Matrix Gambang pahang sebulan...pastu kena amek ngn MARA masok ke Kolej MARA Banting... di banting 2tahun kemudian ke sini, Czech!!

3. sekarang berada ditahun ke 2, semester ke 4, medic... walaupon xpenah aku rase nk jadi doktor dulu2...tpi jalan aku sentiasa menuju kearah ini dan sokongan keluarga yang xpenah putus..so now, i'm a medic student dan skrg rasa berkobar2 plak nk jadi doctor...hehehe

4. Anak ke 3 dari 4 adik beradik...suka mengadu kt my dad!! tapi dedua Mak&Ayah pon saya super-duper sayang!!! Akak aku selalu ejek aku anak emas...padahal aku bukan berasal dari emas...hahahah~

5. Suka memekak! kuat membebel dan suka ketawa kuat2..i'm LOUD! titik...

6. i've my bebeks as my besties...bermula di Maktab or MRSM till now,dah 6tahun bersama even separated by benua berbeza..indon, US, czech, Malaysia!! Kami masih anggun bergaya bersama2 menongkah arus dunia...hahaha apakah?

7. my english is deym suck like hell..so prosim for that!! i'll try hard to improve it by time since i know how malaysia mengaggungkan english now..hehehe~....

8. Bercakap tentang Malaysia! tidak ku berminat sangat dgn politiknya yang haru-biru mahupun issue economynya yang makin merudum tu... tetapi aku hanya dapat rasakan bahawa walaupon aku dan 21tahun dan layak untuk mengundi... i'm not gonna vote for any party since i know all politicians in Malaysia are sick..there's no reason to vote!!!!hahaha~

9. Aku sedang addicted dengan Boys over Flower kt Mysoju...owhhh sungguh kacak kamu2!hehe

10. Rumah aku xda ayam,ikan mahupun daging... jadi kami hanya makan telur, sebb malas nk pergi mencari yerkk!.. hahaha~

11. Mengidam nk makan semua makanan malaysia...list je... laksa?mee goreng mamak? siakap steam limau? sate? n the list goes on n on!!haahahaah~

12. sedang berusaha menguasai bahasa czech! walaupun agak payah!hehe... Dobryden!hehe~

13. Sangat berharap agar dapat beraya di Malaysia tahun ni dan dapat cuti dengan agak panjang!! ...[study la rajin2 weyh! kalo nk balik lame..hehe~]

14. dah 2-3 hari bangun kol 12tgahari, konon Qada' tido lepas exam hahahaha...[tapi bangon subuh oke!hehe]

15. Sedang membaca buku " the Tales of beedle the Bard' by JK Rowling, fairy tales from harry potter punya cerita heee~... tapi skrg ni guna internet lagi banyak dari baca.. adoi bila nk abes pon xtau la...hehehe

16. Merancang nk ke Munich n Salzburg untuk skiing.. pastu xjadik, tukar plan nk ke prague skiing...juga tak jadi, then nk ke olomouc shopping...juga xjadi.. akhirnya terbengkalai kt umah ni tgok cerita korea yang xsudah2 kt mysoju.com tu..hehehe

17.. adoi banyak lagi nk tulis..aku dah xda idea..hehehe~

18. Start to drink fresh milk every morning since datang ke czech republic... kat malaysia haram xsuka susu..hehehe~

19. ada syndrome yang semua orang jeles...aku ni bila tyme exam je dtg la syndrome xselera makan, so no need to worry about gaining weight sebb nnti exam dia akan turun sendiri..hehehe~

20. sekarang ni sangat xsabar nak balik since i just got anak sedara yg sulung...waaaa~~ sangat2 nk pegang dia!!

21. disini sedang winter...tapi sekarang dah xda mood nk main snow...hahaha! mungkin dh cukup puas main masa awal2 dulu so sekarng ni kdg2 rasa tension pon ada ngn snow ni...leceh nk keluar kena pakai tebal2, pastu licin, blablabla... tpi mak kate kena syukur sebb xsemua leh rasa snow tu!eheheh~

22. aku tengah survey PDA2 yang bes2 untuk abang aku..so anyone ada suggestion sila bgtau yerkk..hehehe~

23. aku sangat boros...tapi skrg kena beringat2 kerana dah nk balik in a few month...then kena beli svnr, ticket, bayar insurance, renew visa..hehe~

24. Aku xrenew akunyer ISIC [international student identity card] yang sepatutnya dibuat december lepas...kenapa la aku ni malas sgt..hahahah~

25.. ni las! aku tgah dengar lagu2 muse yang lama2..hehehe jadi terima kasih kerana sudi membaca benda2 merepek ni!hahaha~

__________________________________________________________________________________

4th Tagged by Bek Intan Lagi..
kann aku dah cakap bertimbun btol minah ni tag aku!!adoiyai..oke ni last2 dari dia..mane2 yg aku miss lagi tu abaikan je la bek eh!hahaha xlarat weyh nk jawap..hahah~

ONE.If your lover betrayed you, how will you react?

-oke babai..i nk cari yang laen jugak weee~~

TWO.If you can have a dream come true, what would it be?

-mahu jadi dokter sekelip mata dan otak yang genius tahap karma!

THREE.Whose butt would you like to kick?

-for this time being, NONE!

FOUR.What would you do with a billion dollars?

-bawak mak&ayah& family aku tour seluruh dunia.. sedekah...yang laen makan hahah!!!

FIVE.Would you fall in love with your best friend?

-hmm..ntah! mungkin! who know?!!.

SIX.Which do you think more blessed, loving someone or being loved by someone?

-of couse both!hahaha

SEVEN.How long do you intend to wait for someone you really love?

-tgok situation la..hehe~

EIGHT.If the person you secretly like is already attached, what would you do?

- start survey orang2 kacak laen!hahaha

NINE.If you were to act with someone, who would it be?

ermm...kim Hyun jung!hahha

TEN.Would you invite your Ex bf/gf to your wedding?

-semestinya!hahaha

ELEVEN.How would you see yourself in ten years time?

-doktor yang berjaya..Ameen.. married, anak sorg myb!hahah~

TWELVE.What’s your greatest fear?

-losing my loved ones..

THIRTEEN.who is your best friend?

-bebeks-

FOURTEEN.Would you rather be single and rich or married but poor?

-rich and married!! tamak sket...

FIFTEEN.What’s the first thing you do when you wake up?

-tarik duvet lagi...dah tido 5minit..walaupun tau dah lambt!hahaah~

SIXTEEN.Would you give all in a relationship?

-mana2 yg patot la..huhuhu~

SEVENTEEN.If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?

yang kacak, kaya, ckup agamanya, etc...ala depends on situation la!hehehe

EIGHTEEN.Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?

-forgive yes, forget never...hehe same ngn bek intan!

NINETEEN.Why do you do this survey?

-sebab saya xda keja dan orang dah tag so buat la..hehe~

wow! finally tamat sudeyyy penjawapan tag yang paling panjang di alam semesta ni...waaaa~

sekian terima kasih!

10 comments:

Missc0mot said...

giler pjg siot.....ahahahhaha
ak bc part de name ak jer...
lalalalala.....

kokochan said...

hahahaha...bace jgn xbace!!hahah~

ijan said...

gile marathon tag ko neh bek..
hahaa...
mesti ko sgt byk ms terluang..
siap ade gmbr aku plak tuh..
tuh yg gmbire tuh..
hahahaha....

ELEVEN.How would you see yourself in ten years time?

-doktor yang berjaya..Ameen.. married, anak sorg myb!hahah~

aku suke bek jwpn ko yg neh!!!

kokochan said...

tu la sapal!abes banyk btol yg aku tak buat..tyme ada masa ni la aku buat!!hahaha~

erkk..hahaha..yang pasti jadik dokter tu btol la..yg len tu,berangan je la weyh!hahaha

q.u.b.e.e said...

bek..
takn dlm 10years time 1 satu jek??
xkembang sgt ah organization BEBEKZ kite ni..

tp kagum aku ngn ko..
mmg rajin gilor ngn tag2 ni..huhuhu..
n i like the 1st tagged more..huhu..

kokochan said...

hahaha..tyme cuti2 ni la aku ada masa jawap2 tag ni..kalo x haram aku xlayan... tu yang banyak pending buat skali ni..hahaha~
tapi bila aku tgok2 balik..memng panjang btol tag ni..ahaha~

I.n.t.a.n said...

bapak maraton ko wat tag bekk
xde kje ke hape..haha:P

kokochan said...

hahaha..aku buat ni demi ko tau bekk!aku xnk la ko hampa tag aku banyak2 aku xjawap...hahaha~
mesti ko terharukan!hahaha~ *aku tau2!hehe~*

missy wonderlily said...

whoaa..napa xpublish textbook psl tag ni koin?
haha
and then boleh aku recommend kt professor class aku tu.xdela aku tido time baca textbook die nun.

kokochan said...

tunggu la bibliography aku kuar yerk..hahaha!