Sunday, February 22, 2009

backpacking around europe

After spain, Ireland, italy, germany...now hungary!!
so today, i just wanna update u guys with my trip ke Budapest,hungary beberapa hari yg lepas!!!

Menjelajahi budapest selama 2hari sememangnya tidaklah semudah yang disangka.. kerana Budapest,yang merupakan ibu negara Hungary ini mengandungi banyak tempat2 yang menariknya.. bandarnya yang terbahagi kepada dua ini, BUDA dan PEST, wujud dek kehadiran sungai yang bernama Danube River.. Sesiapa yang gemar ke italy dan prague, tidak mustahil anda akan berminat dengan budapest juga since architecturenya yang unik seiras dengan bangunan2 nostalgic lagi classic yang wujud di prague mahupun italy [hanya membandingkannya dengan tempat yang pernah saya kunjungi..].. walaubagaimanapun Bedapest tetap mempunyai keistimewaannya tersendiri, seperti prague mempunyai charles bridge dan prague castle, italy mempunyai collesium etc, budapest juga begitu..bangunan parlimentnya yang gah, open bath yang unik, castle2, cathedral2, museum2, opera2, yang menarik..sememnagnya tidak rugi untuk kita melancong ke situ..
Kami yang pada awalnya bercadang untuk bermalam sehari sahaja disitu terpaksa meneruskan penginapan untuk menghabiskan pengembaraan dibumi Hungary tersebut.. secara total 3hari 2malam dibumi Hungary sememangnya menyeronokkan..

Terima kasih kepada semua kontijen Budapest:

[ila, Chenad, Koin, Amad, Izwar, Razeen, Hilmi, Patrick, Zikri]

oke, since esok summer semester dah start so dah xle men2 dah [ye2 je!!haha]...
i only got few months before my summer sem final on june then balik mesia!!!!
So...Focus!!

picca source:http://www.flickr.com/photos/wanjakdonut/3293731219/

What is the next destination??

MALAYSIA!!hehe

PS://More Budapest Photos will be uploaded on my Fb n Fs!!

9 comments:

sueabubakar said...

wow!bestnye!

lynawan said...

best eh?knapakah sy nmpk bangunan dia mcm kt Adalbertinum sj?
adakah sy mmg buta seni spt yg dikatakn oleh kwn sy?

ijan said...

next destination shud be mesia kan??? hehe..

dan secare specific nye....
tioman!!!!!

cant wait la babe...
~sdg berangan!!!!!
hahaha.........

kokochan said...

sue: ye2 memng bes!!

lynawan: mane pulak mcm adal?hahaha.. u've to go n see it by urself..myb dlm gmbr mcm serupa..hehe~

kokochan said...

Ijan: ye2 tioman!! cant wait!!!heehehehe~ *mode diawan biru berangan2..hehe!*

s.c.h.u.l.t said...

aha..cepatnyer masa brlari2

eh korang mau g tioman gak? klo ade rezeki terserempak ah kite.. :p

(aku dgn mmbe2 aku plan nk g gak tp tatau bulan brp..hehe)

kokochan said...

yeah2..biar ia cepat berlalu agar boleh ku kembali menetap dimalaysia..hehe~

ooo...kalo ada rezeki jumpa la kita yerkk..hehe~

missy wonderlily said...

and this is why i hate Madison.
ughhh~

kokochan said...

adoiyai..jgn la cmtu!!haha~
u shud love ur madison!hahaha~